További információk

like

Mi az akkumulátor szerepe? Hogyan működik?

Az akkumulátor biztosítja az autó indításához és az elektromos fogyasztók működéséhez szükséges energiát (nem forgó motor).

Az akkumulátor az Ön gépjárműve töltőáramkörének legfontosabb eleme, mivel a motor működése közben elraktározza az elektromosságot, mialatt a jármű halad, majd felszabadítja azt, amikor szükség van rá.

like

Az akkumulátor két fontos szerepet tölt be:

Indításkor szolgáltatja a motor beindításához szükséges áramot
Energiát szolgáltat a gépjármű valamennyi elektromos alkatrésze számára: világítás, autórádió és riasztó.

Amint leáll a motor, az akkumulátor tartalékon működik tovább olyan áramfogyasztók használata esetén mint például a rádió vagy a világítás. Ez utóbbiak hosszantartó működése esetén az akkumulátor hamar lemerülhet. Indítási nehézség vagy a gépjármű áramfogyasztóinak feszültség alá helyezési nehézsége esetén mielőbb forduljon legközelebbi szerviz tanácsadójához!

like

Az akkumulátor érzékeny:

a melegre,
a hidegre,
az állásra,
a töltőáramkör állapotára.

like

Mikor kell lecserélnie az akkumulátort?

Akkumulátor nélkülözhetetlen az induláshoz és a gépjármű valamennyi elektromos fogyasztójának ellátásához, így a világításhoz, az autórádióhoz vagy a riasztóhoz.

Az akkumulátorra szükség van valamennyi indításnál. Igénybevétele még erőteljesebb télen, hideg, nedves időben, ezért ajánlatos tél elején ellenőriztetnie annak érdekében, hogy Ön minden üzemzavart elkerülhessen.

like

Amennyiben Ön az alábbi jeleket észleli:

gyenge indítóerő,
a motor nem indul el,
az akkumulátor jelzőlámpája kigyullad,
fehér filmréteg a pólusok körül.